Nová verze již brzy!

Pro ty, kteří mají zájem testovat novou verzi programu

Nová verze již brzy!

Odeslatod Joe v 20 Úno 2009, 16:10

Nastal čas pro úpravu Easy Editoru. Budu se snažit za pár dní vydat novou a první verzi v tomto roce! Proto hledám zájemce, kteří by editor otestovali. Nerad bych vypustil něco podobného, jako minule. Jména testerů se objeví na nové hezčí úvodní obrazovce editoru :) Budoucí testeři ať tu zanechají vzkaz nebo se ozvou na nějaký kontakt.

Novinky, úpravy a opravené chyby:

• pridana moznost pro zjisteni nove verze
  • odebrane nejake tlacitka - podtrzeny text, hudba na strance
  • okna s nastavením se zavřou po stisku Esc
  • opraveno nacitani tagu
  • novy splash
  • upraveny nejake formulare, tucne cervene zvyraznene polozky jsou povinne
  • u cest je nyni vzdycky na vyber absolutni | relativni | nazev souboru. Relativni se chysta pri podpore vytvareni projektu
  • upraveny popisky v menu
  • nova moznost hledani vybraneho textu - Ctrl+F3 .. zmenena klavesova zkratka pro hledani predchoziho na Shift+F3
Joe
Site Admin

Re: Nová verze již brzy!

Odeslatod Tomáš Čakloš v 21 Úno 2009, 08:52

Tak jsem zkusil Easy Editor... na Ubuntu.
Starší verze se nainstalovala, ale nelze spustit.
Nová beta verze lze spustit, ale nedá se s ní pracovat - většina tlačítek nereaguje...
Možná, až budete mít tuto verzi dokončenou, můžete zkusit vyvynout její verzi pro Linux.

A jen tak mimochodem, doporučuji stáhnout pro toto fórum češtinu... ;)
Tomáš Čakloš

Odeslatod Joe v 21 Úno 2009, 13:41

Díky, už jsem upravil nastavení.

Co se týká editoru a Linuxu, tak nevím jestli to pod ním někdy půjde tak, jako pod Windows. Easy Editor využívá komponenty z IE, tak nevím jestli je to vůbec možné, aby to přes Wine (nebo jakým způsobem?) fungovalo.
Joe
Site Admin

Odeslatod Tomáš Čakloš v 25 Úno 2009, 12:49

Hmm, tak to by se to muselo kompletně předělat... Protože IE ve Wine není, to by bylo nelegální, protože používání IE je podmíněno licencí pro Windows...
Tomáš Čakloš

Odeslatod Joe v 27 Úno 2009, 20:14

Tomáš Čakloš napsal:Hmm, tak to by se to muselo kompletně předělat... Protože IE ve Wine není, to by bylo nelegální, protože používání IE je podmíněno licencí pro Windows...

Uvidíme časem, když EU chce po Microsoftu, aby dala do svého operačního systému ostatní prohlížeče, třeba bude i chtít dat do Linuxu Internet Explorer :)

Komponenta "z IE" - DHTML Edit Control - je v programu používána jen pro WYSIWYG editaci. Samotný editor by jinak mohl fungovat. Zkusím někde otestovat tu novou verzi, jestli se mi to povede.
Joe
Site Admin

Odeslatod Zechy v 01 Bře 2009, 17:34

Tak jsem si místo 1.0.9 kterou jsem nerozšlapal nainstaloval BETA verzi, a je to malá chybička které se táhne celou dobu. V HEX kodech barev je bud o znak mín třeba #330FF místo #3300FF a nebo o znak navíc jako třeba #00033FF místo #0033FF. Jestli o chybě víte nevim ale rozhodně ten kdo nemá orientaci v barvách asi nebude chápat proč se nezobrazujou barvy. :) ;)
Zechy

Odeslatod Joe v 01 Bře 2009, 18:30

Zechy, díky! Tohle mi zatím během 4 let nikdo nenapsal a já bych si toho nevšiml.

novou BETA verzí se nerozumí BETA verze, kterou je možné stáhnout ze stránek!
Joe
Site Admin

Odeslatod Zechy v 01 Bře 2009, 18:46

Neni za co. Aha, ale to už je jedno :)
Zechy

Odeslatod Joe v 11 Bře 2009, 20:36

( barvy opraveny :) informace pro mě )
Joe
Site Admin

Odeslatod jbartoni v 29 Bře 2009, 20:55

dobry vecer,
pred tydnem jsem si zakoupil knihu, ktera jako podklad pro vytvareni webovych stranek pouziva tento editor.
Kniha se mi zda pomerne dobre a nazorne zpracovana, tak se jiz tesim na prvni vysledky.
Po precteni prispevku jsem vsak trochu v rozpacich, kdy se na to mam vrhnout. Dle vseho by bylo dobre jeste nejaky cas pockat, ale nevim. Mam domaci tower /noname/ s W-XP. Muzu poprosit alespon o velmi hruby odhad, kdy by mohla nova verze byt na svete ? Resp. je pro prvni kroky nutna ? Pokud ne, je upgrade "piece of cake", tedy pouze znovustazeni ?

Asi bych se mohl zapojit i do testovani.

s pozdravem
Jirka
jbartoni

Další

Zpět na Testování nové verze