Zdravím všechny po dlouhé době a přináším dobrou zprávu, pracuji na nové verzi a bude brzy
Za poslední dobu se mi toho nashromáždilo celkem dost, dejte mi ještě pár dní a vpustím sem nějakou beta verzi nové verze a můžete testovat.
Omlouvám se, že nebudu aktualizovat webové stránky, ale mám problém s internetem (během několika následujícíh dní se to snad vyřeší).
A co bylo změněno a na co se v nové verzi můžete těšit? (v porovnání s poslední dostupnou beta verzí)
-
kompletně a hlavně o mnoho lépe
přeprogramován hlavní kód programu, měl by být tedy rychlejší a zabírat ještě méně paměti než doposud
- plná podpora
utf-8 (konečně se stal editor použivatelným:) ) a ansi, jiné kódování do budoucna ani neplánuju (1. práce s bajty je pro mě horor a 2. se stejně nejvíce používá utf-8). Jinak zvládám otevřít soubory v kódování ANSI, UTF-8, UTF-16-LE a UTF-16-BE kdyby to někoho zajímalo
- panel pro práci s dokumentem (odsazení, záložky...) se objeví místo nynějšího přepínání módů, které se objeví dole
- vyměněny některé ikonky
- rozdělen levý panel na dvě části, v první jsou v záložkách
Soubory a
Skripty a v té druhé
Tagy (teď by se snad měly načítat všude

),
Barvy a
Dokument - ten představuje stromovou strukturu tagů - půjde to samozřejmě jen s HTML souborem, umožňuje i přeformátování kódu
- použil jsem jinou a lepší komponentu pro editování textu, podporuje i tzv.
folding, což je možnost schování obsahu nějakých tagů do sebe, čímž se ušetří místo a stránka se pak lépe edituje
- zakončení tagů je závislé na volbě mezi HTML a XHTML, každý nepárový tag se tedy bude správně zakončovat a nemusíte nic opravovat
- jednoduchá možnost seznamu vlastních tagů a seznamu vlastních šablon (vše je uloženo ve formátu XML, který si můžete libovolně upravit podle sebe a přizpůsobit si program svým potřebám)
+ spousta dalších věcí a drobností, opravených velkých chyb i těch menších...
Pokud byste někdo měl nějaký návrh co do programu přidat, tak prosím napište. Easy Editor slouží všem